Lees de laatste artikelen in de journal →

Als vrouwen daadkrachtig, ambitieus en gedreven zijn, zijn ze een bitch of een streber. Als mannen zacht en intuïtief zijn, zijn ze een watje! Het stereotype beeld van de meeste mensen wanneer ze kijken naar de wereld van succes en leiderschap.

Hoe vaak ik gehoord heb: “Zooo, jij bent een streber. Doe eens wat rustiger aan.” Ja, ik ga keihard. Ik werk(te) het liefst vanuit mijn mannelijke energie. Ik ben doelgericht, gefocust, besluitvaardig en ik weet wat ik wil.

Ik ben een vrouw. 

Ik ben geen bitch. 

En nee, Ik doe niet aan vrouwelijk leiderschap. 

Ik doe aan leiderschap vanuit zachte kracht. Een balans tussen het vrouwelijke (intuïtie, loslaten, luisteren naar gevoel, verbinden) en het mannelijke (doelgericht, besluitvaardig, ambitieus). We denken met meer vrouwelijke leiders balans aan te brengen in het gedomineerde mannenwereld van macht en succes. Met als gevolg dat we nog verder uit elkaar liggen. 

Deze tijd vraagt iets heel anders. 

Deze tijd vraagt om leiderschap vanuit verbinding. Verbinding vanuit je kern, je potentieel en de visie die jij wilt uitdragen. Het in balans brengen van masculiene en feminiene waarden. Om echt te gaan staan wat jij te vertellen hebt en je impact te maken. 

Er zullen geen mannelijke of vrouwelijke leiders zijn. Er zullen alleen maar leiders zijn. Leiders die werkelijk een transformatie in gang kunnen zetten. Los van het ego, met oog voor een ander!