Lees de laatste artikelen in de journal →

My Mantra

You only can make an impact if you know who you truly are

Lyanne Vos

Ik kan het mij nog goed herinneren…

Great leadership start with you

Als kind was ik altijd geïnteresseerd in de gedrag van mensen. Waarom doen ze wat ze doen? Wat maakt iemand succesvol? En hoe creëren mensen succes en geluk in hun leven?

Deze vragen stelde ik mijzelf. Misschien een beetje vreemd. Maar als je weet uit wat voor een gezin ik kom, snap je het meteen. Onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling en leiderschap waren dagelijkse kost.

Mijn ouders werkten hard. Ze hadden leidinggevende functies in een dynamische werkomgeving. Dagelijks werd aan de eettafel besproken wat ze meemaakten op het werk. En geloof mij, dat was niet altijd leuk. Politiek spel, autoritaire leiders en omgaan met druk en weerstand.

Ze konden er goed mee omgaan. Mijn ouders waren uitstekende leiders, helemaal niet autoritair. Ze hadden hun eigen stijl van leiding geven. Toch vond ik een kantoorbaan niet aantrekkelijk. Ik had een beeld gecreëerd van ellebogenwerk, leiders die uit zijn op macht.

Totdat mijn moeder terugkwam van haar studiereis naar Zuid-Afrika, die zij voor haar master Veranderingsmanagement volgde. Ik geloof dat ik een jaar of 18 was toen zij mij het eerste boek over leiderschap gaf. Het was het boek van Nelson Mandela.

Het fascineerde mij; Wat maakt een leider als Nelson Mandela succesvol? Wat is zijn geheim? Wat maakt hem zo aantrekkelijk? Wat zijn de geheime ingrediënten voor succesvol en effectief leiderschap?

Ik begon mij steeds meer te verdiepen in boeken van Stephen Covey, Brene Brown, Simon Sinek, Daniel Goleman, Tony Robbins en Richard&Grindler.

Ik kan nu zeggen vanuit mijn eigen ervaring en vanuit mijn ervaring in het begeleiden van leiders dat krachtig leiderschap van binnenuit komt. Zelfbewuste leiders zijn in staat om op zichzelf te reflecteren, zijn emotioneel stabieler en ze weten in een snel veranderende wereld een veilige omgeving voor anderen te creëren waarin zij het maximale uit zichzelf kunnen halen.

Nadat ik als MSc aan de opleiding Communicatiewetenschap aan de VU was afgestudeerd begon ik vrij snel met het begeleiden en ontwikkelen van mensen. Inmiddels heb ik meerdere ondernemers, leiders en CEO’s mogen begeleiden om hun eigen definitie aan leiderschap te geven.

Lyanne x0x0

This makes me happy!

A little of the finer things

Reading all day long in bed

Gekscherend word ik gezien als een nerd. En ik moet je bekennen, dat beeld klopt. Ik vind het heerlijk om mijzelf te verdiepen op het gebied persoonlijke groei, leiderschap en communicatie. Tja, het is ook met de paplepel ingegoten.

Genieten op het terras

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden op het terras of aan het strand. Alhoewel ik in Den Bosch woon, trekt het strand mij enorm. Dat komt omdat ik als kind bij het strand ben opgegroeid.

Helaas hebben we in Den Bosch geen strand, maar daar heb ik wat op gevonden: het terras. Ik ben een gezelligheidsdier die graag onder de mensen is en dat doe ik liefst op het terras.

Mijn dochter Senna Mae

 Ze is ondeugend, ze kijkt graag naar Pipi  Langkous en ze doet haar het liefst ook na. En ja, daar geef ik haar  helemaal gelijk in. Senna leert mij om de wereld af en toe door de ogen van een kind te bekijken. De dagen met Senna zijn voor mij altijd heilig. 

Dansen en reizen

Ik hou van reizen, nieuwe plekken ontdekken en cultuur. Het liefst dans ik de hele dag salsa in de straten van Cuba of ga ik op Safari in Zuid-Afrika. Reizen verruimt mijn wereld. Toeval of niet? Maar mijn directe familie woont letterlijk op verschillende plekken in de wereld.