6 stappen om dichtbij jezelf te blijven in deze tijd!

Soms blijft het verdomd lastig om dichtbij jezelf te blijven met name als er een ‘dodelijk’ virus ronddwaalt. De hele wereld staat even stil. De pandemie Corona heeft wereldwijd om zich heengeslagen. Veel mensen verkeren in status van onzekerheid en angst. 

Wat vorige week normaal leek, is niet meer normaal. We zitten al een week in de sociale onthoudingsfase. Dat betekent 1,5 meter afstand nemen van elkaar, je ouders of opa’s en oma’s niet bezoeken en het liefst thuiswerken.

En de maatregelen worden steeds strenger. 

Wat er gaat gebeuren weet niemand. Alleen één ding is wel zeker. We hebben hier geen invloed op. Deze periode vraagt om moed en lef. We zitten in een transitie, waar naar toe? Geen idee.

Ik moet zeggen, het is erg vreemd om in deze periode hoogzwanger te zijn. Veel mensen vragen aan mij of ik niet bang ben om een kindje nu de wereld in te zetten. En ik moet zeggen, nee ik zit vol vertrouwen en rust.

Wat ik nu wel doe is mijn eigen leiderschap pakken. Ik ga niet mee in de massahysterie, die ik overal op social media zie ontstaan. Het leidt mij af van mijn plan en het zorgt voor onrust. Iets waar de wereld nu echt NIET op zit te wachten.

Hoe pak ik mijn eigen leiderschap? Door bezig te zijn met deze 6 stappen en ik deel ze graag met je!

STAP 1 Zelfinzicht en bewustwording
De eerste stap op weg naar innerlijk leiderschap is inzicht. Neem eens afstand van deze massahysterie. Ga rustig een plekje zoeken in huis en beantwoord de volgende vragen: Wie ben ik? Wat zijn mijn schaduwkanten? Welke gedachten overheersen op dit moment? Doe ik de dingen die ik moet doen? Wat heb ik nu nodig?

STAP 2 Erkennen wat er is
Innerlijk leiderschap betekent dat je onder ogen kunt zien wat je er in de weg zit en wat veel energie kost. Het kunnen gedachten, patronen of angst zijn. Het is logisch dat je je nu angstig voelt. Het is angst voor het onbekende en het loslaten van controle. Door jouw angsten en gedachten te erkennen geef je het ruimte.

Volgens spiritueel leraar Nisargadette werkt het als volgt: “Wat onbewust is, lost zichzelf op als het aan het licht wordt gebracht. Als het onbewust uit elkaar valt, komt er energie vrij.”

En deze energie hebben wij nodig!

STAP 3 Sta in contact met je eigen kracht en kwetsbaarheid
Het heeft geen zin om je groot te houden, helemaal niet. Het werkt averechts.Wanneer de basisbehoeften veiligheid, vrijheid en zelfrespect wegvallen, raken we uit balans. We gaan dit compenseren met overlevingsdrang, we maken onszelf  groter of kleiner.

Het is okay om je NU even kwetsbaar te voelen. Sta dit toe en neem daarbij de tijd en ruimte om op zoek te gaan naar jouw eigen kracht en hoe jij dit het beste kunt inzetten in deze periode.

STAP 4 Zet je talenten volledig in
‘The world needs your special gift that only you have’. Het is nu tijd om jouw talenten in te zetten. Het kan zijn dat je super zorgzaam bent, overzicht houdt of een luisterend oor bent voor je omgeving. Je wordt nu geforceerd om de verwachtingen van je omgeving los te laten en jouw maskers te laten vallen.

Waarom? We hebben juist  JOU nu nodig met jouw talenten, niet het perfecte en geforceerde plaatje die jij om je heen hebt gecreëerd uit angst voor wat anderen van je vinden.

STAP 5 Handel vanuit verlangen
Innerlijk leiderschap betekent ook handelen vanuit verlangen. Wat ik daarmee wil zeggen is dat jij op zoek gaat naar wat jou drijft, wat jij graag doet en wat kun jij betekenen in de wereld? Hoe wil jij jezelf zinvol en nuttig maken in deze periode?

STAP 6 Maak ruimte voor innerlijke rust
Alhoewel het verleidelijk is om het nieuws te blijven volgen of social media te checken. Doe dit niet! Op dit moment heb je ruimte en verstilling nodig om tot inzichten te komen. De manier hoe ik dit doe: wandelen door natuur, goede gesprekken voeren met de omgeving, mediteren, lezen en dansen.

Kortom, het is een transitieperiode waarop ECHTE leiders hun eigen leiderschap pakken door eerst goed voor zichzelf te zorgen zodat ze dit later om kunnen zetten in doelgerichte en zinvolle acties. We hebben leiders nodig die weten wat ze doen, die niet bezig zijn met hun eigen ‘shizzle’ en rust/vertrouwen uitstralen!

Ben jij zo’n leider? Dan rekenen we op jou.

Liefs,
Lyanne

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *