Zo vind jij je goud!

Geef mij maar de ‘magic pil’! Zo’n magic pil dat alles verandert in goud. Laatst zat ik Discovery te kijken. Je hebt een serie dat gaat over goudzoekers, ik geloof dat de serie ‘Gold Rush’ heet. In korte tijd op zoek naar zoveel mogelijk goud met als doel: rijk worden.

Concurrenten die op elkaars grondgebied gaan zoeken, ruzies en competitie die ontstaan, veel investeren met weinig resultaat. En als ze iets vinden dan is het vaak na heel hard werken. Tja, tis een aparte serie. Maar in deze onzekere tijd gebeurt er niets anders bij ons. Ondernemers en professionals gaan massaal op zoek gaan naar hun goud. Ze zijn tot alles in staat. 

Ze voelen dat de druk toeneemt en de markt verzadigd. Uit angst en frustratie gaan ze nog harder schreeuwen, dingen gratis weggeven of hun producten en diensten veel te laag prijzen om maar te overleven.

Tja, I’ll get it!

Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof maar ik kon het niet laten om dit met je te delen.  Realiseer je dat het goud niet in externe dingen zit zoals het implementeren van tools en strategieën of door producten en diensten bijna gratis weg te geven.

De oplossing van het vinden van jouw goud en succes ligt in jou.

GEEN QUICK FIX METHODE
En nee, er is geen quick fix methode. Het vinden van je goud vergt moed, energie en tijd! Je moet eerlijk tegen jezelf durven zijn en jezelf durven te spiegelen. Wat gaat er goed? Wat niet? 

Je wordt gevraagd om de snelweg even te verlaten. Uit de ‘ratrace’ te stappen. Om tot verstilling te komen. In tegenstelling tot je normale paniekreactie, harder werken en overuren maken, mag je een stap terugdoen. Nee, niet om in luilekkerland te hangen maar om te werken aan jezelf.

Ik hoor je al denken, ja Lyanne leuk maar ik heb hier geen tijd voor. Er moet geld in het laatje komen want mijn rekeningen lopen door. Zonder geld geen business en geen bestaan.

Ik begrijp je!

Maar het heeft geen zin om op wilskracht allerlei zaken de grond uit te stampen. Ik zie dit overal gebeuren: mensen gaan massaal lanceren, stappen naar teachers en gurus en luisteren naar podcast of lezen literatuur. In de hoop het antwoord te vinden op die ene vraag: Waar zit mijn goud?

Het antwoord zit nog steeds in jou. 

Je kunt geïnspireerd raken maar uiteindelijk kun jij jezelf overwhelmen met informatie. Met als gevolg dat het maken van keuzes steeds lastiger wordt. Je vindt alleen het antwoord wanneer jij vanuit rust naar jezelf kunt luisteren. Jouw goud zit in je creativiteit en persoonlijkheid. En laat dit nu net wegebben wanneer jij overgaat op wilskracht en paniek. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Ga dus op onderzoek uit naar wie jij werkelijk bent. Doe jij nog steeds de dingen die je energie, tijd, geld en plezier opleveren? Kijk eens naar je relatie, vrienden, je bankrekening en hoe jij de dag besteedt. Word jij daar echt gelukkig van of voldoe jij aan de verwachtingen van anderen?

Zijn er oude patronen ingeslopen die jij hebt bestempeld als normaal? Wat kun je loslaten, wat werkt er niet en op basis van deze antwoorden; welke keuzes ga jij maken?

GA DWALEN
Stap van dus even van de snelweg af en ga lekker dwalen. Geef jezelf daar toestemming voor. Ik weet dat dan alleen de magic ontstaat. (Her)ontdek jouw talenten en kwaliteiten. Ga in gesprek met (oud) klanten. Stel ze de vraag waarom ze graag met jou willen werken. Waarom ze voor jou kiezen? Welke resultaten lever jij op?

Zodra jij dit weet, kun jij dit uitvergroten. En ben jij veel beter in staat om jouw goud en succes te pakken. Stop dus waarmee jij bezig bent en geef jezelf de toestemming om te verstillen. Je doet niet alleen jezelf er een gunst mee maar ook je klanten. 

Je hebt tenslotte je goud in jouw eigen handen. Het is aan jou of jij jouw ogen wilt openen!

Liefs, Lyanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *