Maak van jezelf een krachtig merk! | lyannevos.nl

Maak van jezelf een krachtig merk!

Okay Lyanne, hoe word ik succesvol? Mijn antwoord: bouw aan je personal brand! Geen verdienmodel, businessstrategie en advertentie kan hier tegenop. Er zijn mensen die beter zijn in marketing, een grotere netwerk of betere skills hebben maar NIEMAND is jou. Jij doet het op jouw manier. Hoe val je dan op? Precies, door wie jij bent.

Helaas zie ik nog te veel schaapjes.. Ja, van die mensen die op elkaar lijken. Dezelfde soort foto’s, filters, onderwerpen en verhalen. Het lijkt wel alsof we niet meer creatief zijn en elkaar kopiëren. Maar echte leiders die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken, hun eigen visie durven te verkondigen en dingen anders durven te doen zien we weinig.

En daar ligt een geweldige kans voor jou!

Wat is dan personal branding?
Als wij spreken over personal branding dan hebben wij het over jou. Jezelf tot merk maken met als doel jouw klanten aantrekken en jouw zakelijke/persoonlijke doelen te behalen. Personal branding gaat niet alleen over de eerste indruk, wat veel mensen denken. Het gaat over de ervaring die jij keer op keer achterlaat als mensen in contact met jou komen.

En ja, we zijn vaak bezig met Instagram, LinkedIn of Facebook. Maar personal branding gaat verder…. Het zijn ook de e-mails die jij schrijft, gesprekken die jij voert en de aandacht die jij geeft aan je klant nadat jij met hem/haar hebt gewerkt. Personal branding stroomt door alles heen.

Concurrentie is moordend!
Eén van de redenen waarom jij van jezelf een krachtig merk moet maken is omdat de concurrentie moordend is. Elke dag komen nieuwe concullega’s bij. En ja die hebben dezelfde specialiteiten. Hoe val jij dan op? Juist door wie jij bent!

Jouw producten en diensten zijn niet meer onderscheidend
Ik schut jou even wakker. Wanneer jij nog denkt dat je diensten en producten onderscheidend genoeg zijn, loop jij achter de feiten aan. Echt lieve mensen, we verkopen allemaal hetzelfde. Je producten en diensten zijn zo over te nemen.

En nee, niet alleen ondernemers en professionals moeten gaan werken aan hun persoonlijk merk. Op diverse seminars, congressen en events hebben grote merken als CoolBlue, Coca-Cola en Google aangekondigd te gaan bouwen aan merk met een persoonlijkheid. Waarom? Omdat mensen graag bij een groep willen horen. Een community want we zijn eenmaal kuddedieren. En hoe doe jij dat? Juist door een persoonlijk te worden.

 

PS. Wil jij graag jouw personal brand versterken? Download nu dan mijn gratis E-book ‘5 simpele stappen om je personal brand te versterken’ Klik hier!

 

Jouw kennis is niet genoeg!
Als ik aan mijn klanten die ondernemen vraag; wat is de reden dat jij bent gaan ondernemen? Dan krijg ik 9 van de 10 keer het antwoord: ‘Ik wil graag anderen inspireren, motiveren of in beweging zetten.’ Ik snap het! Niets is zo fijn dan een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van een ander.

Helaas is jouw kennis is niet meer voldoende. En ja, daar zal jij even aan moeten wennen! Je kunt zoveel opleidingen volgen die jij wilt, alleen is kennis geen macht meer. Wie werkt aan zijn personal brand zal sneller succesvol worden dan een wizz kid die ontzettend veel opleidingen heeft gevolgd. De klant kiest voor jou omdat hij met jou wilt werken. Ze willen bij je horen. Het is jouw persoonlijkheid dat je onderscheidend en succesvol maakt.

Dusss, hoe word je succesvol? Bouw aan jouw personal brand!

Liefs,
Lyanne

PS. Heb jij de brand basics al op orde? Lees hier mijn blog!