7 tips om succesvol jezelf te zijn! | lyannevos.nl

7 tips om succesvol jezelf te zijn!

Soms ben ik voor mijn omgeving ongrijpbaar. Ik ga graag op ontdekkingstocht en ik doe dingen op mijn manier. Heb ik dit altijd gedaan? Oh nee! Lange tijd in mijn leven heb ik mijzelf aangepast naar de verwachtingen van anderen.

En ik kan vertellen, daar word je doodongelukkig van. Ik begon veel boeken te lezen, sprak met mensen over mijn carrière en persoonlijk ontwikkeling. Ik creëerde mensen om mij heen die in mij geloofde, die mij spiegelde en energie gaven. Ik had lef om dingen anders te doen. Ik leerde en ontdekte wie ik ben en wat ik nodig heb om mijn geluk, groei en succes te vergroten. 

7 tips om je succesvolle zelf te worden

Ontdek jezelf
Wil jij succesvol jezelf zijn, dan begint het met het ontdekken van wie jij werkelijk bent. Investeer energie, tijd en geld om aan je persoonlijk ontwikkeling te werken. Je kunt pas impact maken op het leven van iemand anders zodra jij impact kan maken op jezelf!

Stel je grenzen
Zonder grenzen word jij de speelbal van anderen. Ze schuiven hun verantwoordelijkheden op jou. Met als gevolg dat jij nog harder gaat werken. Je houdt weinig energie en tijd over voor dingen die jij belangrijk vindt.

Ik weet dat door grenzen te stellen, je niemand teleurstelt maar juist respect wint. Door grenzen te stellen weten mensen wat ze aan je hebben. Je krijgt de regie van je leven terug. 

Blijf in actie
Zonder tegenslagen geen succesmomenten. De grootste uitdaging is om in actie te blijven wanneer het niet lekker gaat. Hierin zitten je grootste levenslessen. Alleen door actie te nemen ga jij ontdekken dat je veel meer kan dan dat je dacht. 

Speel je eigen spel
Hoe leuk! Je mag het spel van je leven op jouw manier spelen. Bepaal voor jezelf welke kaders jij belangrijk vindt en hoe jij je leven wilt vormgeven. Zorg dat jij kenbaar maakt naar je omgeving.

Wees zichtbaar
Laat jezelf zien! En nee, niet alleen om jouw boodschap te verkondigen. Maar laat zien wie jij werkelijk bent, wat je drijft en waar jij gelukkig van wordt. Weet dat er altijd mensen zijn die zichzelf in jou herkennen en het geweldig vinden wat jij doet.

Wees de volledige versie van jezelf. Het geeft je zoveel vrijheid en geluk!

Omring je met mensen die je energie geven
Jouw omgeving bepaalt je denkwijze. Omring je daarom met mensen die positief zijn en energie geven. ‘Halers of energiezuigers’ halen jou uit de flow. Neem daarom de verantwoordelijkheid om je ‘inner circle’ flink onder de loep te nemen. 

Zie jezelf als merk
Okay, misschien denk jij je praat in je eigen straatje. Maar ik weet als geen ander dat jij dingen sneller voor elkaar krijg, wanneer jij je merk strategisch inzet. Je bent sowieso al een merk want jij laat een bepaalde indruk achter. Door strategisch je expertise, persoonlijkheid en waarden te kiezen, kun jij dingen bereiken waarvan jij nu nog denkt dat het onmogelijk is.