3 redenen waarom je business niet groeit! | lyannevos.nl

3 redenen waarom je business niet groeit!

Aah hoe frusterend! Je hebt een geweldig concept, je bent goed in je vak. Maar de klanten blijven weg! Je hebt geen idee waar dat aan ligt. Jij bent namelijk overal te zien. Mensen kennen je, maar toch gaan ze niet kopen bij je. Hoe kan dit? Er zijn verschillende oorzaken hoe dit kan.  Toch zijn er 3 mainstream redenen waarom je business niet groeit.

  • gebrek aan focus
  • weinig (zelf) onderzoek gedaan
  • jij

Gebrek aan focus
Focus, focus, focus. Hoe vaak ik hiermee op mijn ‘bek’ ben gegaan. Je bent ondernemer geworden omdat je ideeën hebt. Je wilt dingen anders aanpakken of vanuit jouw visie neerzetten. Het grootste gevaar is dat je je focus verliest. Het feit dat jij geweldige ideeën hebt, kan ook tegen je werken. Hoevaak raken we niet afgeleid? Je opent je Instagram, je wordt geïnspireerd en gelijk pas jij jouw plannen aan.

Eén van de grootste uitdagingen van deze generatie ondernemers is focus. Social media is een verrijking maar ook gevaarlijk. Wij kunnen alles zien, de wereld wordt transparanter en daardoor krijg jij een overload aan ideeën die jij kunt doorvoeren in je bedrijf. Super leuk maar niet effectief!

Om niet in deze valkuil te stappen, heb ik 3 tips voor je.

  • Blijf bij je oorspronkelijke plan en werk een strategie uit! Hou je daaraan en mocht het niet werken. Bekijk wat jij kan aanpassen voordat je hele plan opzij zet.
  • Blijf produceren in plaats van consumeren. Ga niet overal informatie vandaan halen. Jouw plan is het beste plan, vertrouw op jouw kwaliteiten en op jezelf!
  • Beperk jouw social media gebruik. Spreek met jezelf af alleen s’avonds of s’ochtends op social media te zitten. Verwijder de apps van je telefoon!

Weinig (zelf) onderzoek gedaan
Vaak beginnen wij een onderneming uit enthousiasme. Je hebt een idee en die werk jij vervolgens uit. Je ziet dat het even aansluit waarna het stil blijft in je onderneming. Je kunt zeggen dat je gelukstreffer hebt. Maar wil jij een gezonde business opbouwen dan is (zelf) onderzoek nodig. Jij bent jouw bedrijf. Succes ligt bij jou. Daarom is zelfonderzoek nodig. Wie ben je als ondernemer? Welke talenten en kwaliteiten zet jij in? Wat maakt je anders dan de rest? Daarnaast moet je ook goed weten waar jouw klanten op zitten te wachten. Wat willen ze van jou? Een mooie manier om daarachter te komen is door polls te maken op Insta.

Zorg dat jij beslagen ten ijs komt. Weet wie jij bent, hoe jij je positioneert en voor wie jij dat doet!

Jij
Zoals ik eerder heb benoem,  ben jij verantwoordelijk voor jouw succes. De grootste tegenstander zijn niet jouw concurrenten maar dat ben jij. Jouw mindset, je blokkades en belemmerende overtuigingen. Hoe jij handelt en welke keuzes jij maakt, bepaald of je bedrijf succesvol gaat worden. Durf jij de uitdagingen aan? Dingen anders te doen dan de rest? Een stap uit je comfortzone te zetten ondanks je angst?

Je bewandelt het ondernemerspad en deze kennen wat hobbels. Misschien heb jij die zelf al ondervonden.  Het zijn niet de hobbels maar jouw blokkades en belemmerende overtuigingen die je groei, succes en geluk in de weg zitten.

Veel gehoorde belemmeringen van mijn klanten zijn:

  • Ik ben niet goed genoeg. Ik zoek eerst alles uit
  • Ik wil niet zichtbaar zijn want anderen vinden hier wat van
  • Ik kan dit niet alleen! Ik ga liever samenwerkingen aan

Deze blokkades zijn logisch. Je beschermt jezelf, maar in deze blokkades zit ook je groei. Bedenk waar je weerstand op zit en onderzoek wat hierachter zit. Ben jij werkelijk bang voor kritiek? Of vind jij het spannend om jezelf kwetsbaar op te stellen? Zo ja, wat levert het je op als jij het wel doet? Wat betekent dit voor je klant.

Natuurlijk zijn er nog legio’s redenen waarom je business niet loopt zoals dat zou moeten. Het is per situatie afhankelijk. Mocht jij graag daar over willen sparren? In mijn gratis adviesgesprek (30 minuten) laat ik je zien welke stappen jij kunt zetten en waar jouw groei zit. Ik ga dit gesprek aan alleen met serieuze ondernemers aan die echt klaar zijn voor succes. Ben jij dat? Stuur een mail naar lyanne@lyannevos.nl en laat mij weten waar jij tegenaanloopt!